МВФ: Греція не може впоратися з оздоровленням фінансової ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Греція не може впоратися з оздоровленням фінансової ситуації

Казна та Політика
472
Греція не може впоратися з досягненням цільових орієнтирів з оздоровлення фінансової ситуації, які були задані кредиторами, що прийшли до неї на допомогу, заявив представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Пол Томсен. Його слова передає Reuters.
На думку економіста, зволікання з проведенням реформування - головна причина тривалої грецької рецесії.
"Реформи проводяться з запізненням в більшості секторів - це, на наш погляд, основна причина того, що економіка продовжує рухатися вниз, - сказав він. - Нам потрібно більше структурних реформ в державному секторі, щоб домогтися зниження дефіциту".
Крім того, Томсен додав, що, складаючи програму порятунку грецької економіки, експерти переоцінили здатність її влади до проведення економічних реформ. Через це вона повинна бути скоригована по низці секторів.
Тільки завдяки виділенню на початку грудня ц.р чергового траншу від міжнародних кредиторів Греції вдалося уникнути економічного колапсу. У розпорядження національного уряду було передано 8 млрд євро, які пішли на виплати у бюджетній сфері. В обмін на кредит, ЄС і МВФ вимагають від Афін чіткого виконання заходів жорсткої економії і проведення приватизації держмайна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас