Суд вирішив не проводити судове слідство у "газовій справі" Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд вирішив не проводити судове слідство у "газовій справі" Тимошенко

Кримінал
387
Колегія суддів Апеляційного суду Києва вирішила не проводити судове слідство за апеляцією екс-прем'єра Юлії Тимошенко на вирок у "газовій справі".
Таке визначення суд оголосив після виходу з дорадчої кімнати.
"Підстав для судового слідства Колегія суддів не вбачає", - сказала головуюча суддя Олена Ситайло.
Таким чином, суд відмовив у задоволенні клопотання захисту екс-прем'єра і відмовив у допиті свідків, експертів, проведенні експертиз, очних ставок, витребуванні низки документів.
Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 11 жовтня 2011 р. засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.
З іншого боку, Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз України" до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 млрд грн.
В даний час податкова міліція Державної податкової служби розслідує кримінальну справу стосовно Тимошенко, що стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). Ще одна кримінальна справа стосовно державних гарантій ЄЕСУ перебуває у провадженні СБУ. Захист екс-прем'єра оскаржив її в судовому порядку. Крім того, проти Тимошенко є ще справа, розслідування якої вже завершене: про закупівлю автомобілів "швидкої допомоги" і щодо "Кіотського протоколу".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас