Попит на тижневі доларові кредити ЄЦБ різко зріс - до 5,1 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на тижневі доларові кредити ЄЦБ різко зріс - до 5,1 млрд доларів

Кредит&Депозит
157
Європейський центральний банк (ЄЦБ) надасть 12 банкам, назви яких не розкриваються, кредити на загальну суму 5,122 млрд доларів в рамках щотижневих безлімітних аукціонів з надання ліквідності банкам єврозони в американській валюті, свідчать матеріали регулятора.
Ця сума на тижневому аукціоні є найбільшою з кінця травня минулого року.
Минулого тижня регулятор надав п'яти банкам 1,605 млрд євро, що було попереднім рекордом минулих півтора року. До цього, якщо тижневі аукціони взагалі проходили, то брав участь у них, як правило, один банк, який залучав 500 млн доларів. Рекордні суми тижневих доларових аукціонів: 27 травня 2010 року банкам було видано 5,4 млрд євро, 12 травня - 9,2 млрд.
Ставка нинішнього аукціону склала 0,58%, після скорочення на 0,5 процентного пункту вартості надання доларової ліквідності найбільшими центробанками і ФРС. Раніше ця ставка перебувала в основному в межах 1,07-1,09% річних.
ЄЦБ в поточному році не так часто видавав доларові кредити в рамках аукціонів. Постійно вони надавалися з січня по березень, потім була перерва через відсутність попиту практично до середини вересня (за винятком одного аукціону в кінці серпня). Нинішній аукціон став 14-м поспіль, де надавалися кошти в доларах на один тиждень. Також відбулися три тримісячні аукціони.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас