Китай пообіцяв розумну грошово-кредитну політику в 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай пообіцяв розумну грошово-кредитну політику в 2012 році

Валюта
244
Головна конференція Китаю, присвячена економічній політиці, завершила в середу щорічне засідання зобов'язанням продовжувати "розумну" грошово-кредитну і "превентивну" бюджетну політику в 2012 році, повідомило офіційне агентство "Сіньхуа". Це рішення фактично підтверджує рішення вищого керівництва Китаю, опубліковане минулого тижня.
"Країна буде стежити за тим, щоб макроекономічні регулюючі заходи та споживчі ціни залишалися "в основному стабільними", і гарантує стійке зростання економіки і збереження соціальної стабільності", - йдеться в заяві, опублікованій після закінчення конференції.
Центральна економічна робоча конференція - це найбільше щорічне засідання в економічному календарі Китаю, яке збирає разом вище керівництво країни, лідерів місцевих урядів, міністерств, глав найбільших державних компаній, а також генералів Народно-визвольної армії.
Економісти приватного сектора вважають, що позиція Китаю зрушилася у бік підтримки зростання, незважаючи на те, що офіційна риторика практично не змінилася в порівнянні з попередніми коментарями.
На думку аналітиків, опитаних Reuters, Китай скасує значну частину посилюючих заходів, які застосовував для боротьби з інфляцією в останній рік, і скоротить вимоги до банківського резервування.
Ніяких агресивних стимулюючих заходів не очікується, якщо зростання ВВП не впаде нижче 8%.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас