Влада США припиняє випуск доларових монет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США припиняє випуск доларових монет

Валюта
773
Віце-президент США Джозеф Байден і міністр фінансів Тімоті Гейтнер оголосили про припинення випуску доларових монет, який вони вважають витратною і неефективною статтею витрат.
"Сьогоднішні оголошення, від припинення витратного виробництва президентських доларових монет до виявлення 5 млрд доларів, що витрачаються марно, свідчать про прагнення адміністрації до скорочення витрат і захисту платників податків", - заявив Байден.
Як пояснюється в повідомленні Білого дому, в даний час близько 1,4 млрд доларових монет із зображеннями покійних президентів США лежать без діла в сховищах Монетного двору США, оскільки не користуються попитом у населення. Цієї кількості, за приблизними підрахунками, має вистачити на десять років. При цьому, якби не сьогоднішнє рішення адміністрації, Монетний двір виробив би до 2016 року ще 1,6 млрд монет. Тепер президентські долари будуть вироблятися лише в невеликій кількості - тільки для того, щоб задовольнити потреби колекціонерів.
"Припиняючи це непотрібне виробництво, адміністрація заощадить, щонайменше, 50 мільйонів доларів з кишень платників податків, за рахунок економії на вартості виробництва і зберігання монет", - наголошується в документі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас