"Газпром" відмовився від будівництва ПСГ в Угорщині в рамках "Південного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" відмовився від будівництва ПСГ в Угорщині в рамках "Південного потоку"

Енергетика
289
"Газпром" відмовився від ідеї будівництва підземного сховища газу (ПСГ) в Угорщині в рамках проекту будівництва газопроводу "Південний потік", повідомило Агентству газової інформації (АГІ) джерело, знайоме з ситуацією.
Як повідомлялося, в березні 2009 року було підписано низку угод у сфері ПЕК між Росією та Угорщиною. Зокрема, "Газпром" і угорська MOL підписали угоду про будівництво ПСГ на базі резервуара компанії MOL - Pusztafoldvar-Dus. Активний обсяг ПСГ передбачався в обсязі 1,3 млрд кубометрів з можливою добовою продуктивністю в 15 млн кубометрів.
За словами джерела, сторони навіть створили спільну компанію для будівництва - Pusztafoldvar Foldgaztarolo Zrt., але зараз вона перебуває в стадії ліквідації. ПСГ передбачалося побудувати в 2012-2013 роках.
З метою диверсифікації маршрутів експортних поставок природного газу "Газпром" реалізує проект будівництва газопроводу через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи - "Південний потік".
Для реалізації сухопутної частини проекту з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією і Австрією були підписані міжурядові угоди.
Ініціаторами проекту "Південний потік" виступили "Газпром" і італійська Eni. Незабаром до проекту приєдналися французька EDF і німецька BASF/Wintershall. Нову угоду акціонерів було підписано 16 вересня в Сочі. EDF і BASF володіють по 15% в проекті, Eni - 20%, "Газпром" - 50%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас