Безробіття у Великобританії в серпні-жовтні зросло до максимуму за 17 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття у Великобританії в серпні-жовтні зросло до максимуму за 17 років

Казна та Політика
137
Безробіття у Великобританії, розраховане за методикою Міжнародної організації праці (МОП), зросло в серпні-жовтні 2011 року до 8,3% - максимального рівня за 17 років, свідчать дані Національного статистичного управління країни.
Загальне число безробітних у Великобританії за три місяці, що завершилися в жовтні, збільшилося на 128 тис., що є рекордним підйомом з 2009 року, до 2,64 млн осіб - максимуму з 1994 року.
Число громадян Великобританії, які одержують допомогу з безробіття, у листопаді збільшилося на 3 тис., тоді як аналітики в середньому очікували підвищення на 13,7 тис.
Згідно з переглянутими даними, в жовтні кількість британців, які одержують допомогу, зросла на 2,5 тис., а не на 5,3 тис., як повідомлялося раніше.
Економісти відзначають, що найближчим часом британські компанії можуть почати скорочувати темпи найму через побоювання щодо боргової кризи на континенті і загального сповільнення темпів зростання світової економіки. Заходи з консолідації бюджету, очевидно, не стануть додатковим стимулом для збільшення штатів, і для зламу цієї тенденції Банку Англії може знадобитися розширити стимулювання.
Число британців з повною зайнятістю скоротилося в серпні-жовтні на 63 тис. осіб - до 29,1 млн осіб.
Число зайнятих у держсекторі впало на 67 тис. - до мінімальних з вересня 2003 року 5,99 млн осіб, а в приватному секторі, навпаки, зросло на 5 тис. - до 23,1 млн.
Рівень зареєстрованого безробіття (частка британців, які отримують допомогу з безробіття і при цьому активно шукають нове робоче місце) в минулому місяці залишився на жовтневій позначці в 5%, хоча аналітики чекали зростання до 5,1%.
За прогнозами уряду, безробіття у Великобританії досягне піку на рівні 8,7% в 2012 році, а потім почне знижуватися.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас