Кучма вимагає знайти організаторів "касетного скандалу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кучма вимагає знайти організаторів "касетного скандалу"

Кримінал
313
Колишній президент України Леонід Кучма наполягає на продовженні розслідування "касетного скандалу" і пошуку винуватців убивства журналіста Георгія Гонгадзе.
Про це йдеться в повідомленні адвокатів Кучми Сергія Ульянова і Віктора Петруненка, текст якого має агентство Інтерфакс-Україна.
За словами адвокатів, коментуючи сьогоднішнє рішення Печерського райсуду Києва про закриття кримінальної справи проти себе, Кучма сказав: "Прийняте сьогодні рішення - необхідне, але не достатнє".
"Недостатньо зняти підозри з президента Кучми, але залишити їх на українській владі, на самій державі. Необхідно змити пляму з репутації країни. А це неможливо до моменту, поки не будуть знайдені справжні організатори та замовники цієї найстрашнішої антиукраїнської провокації новітнього часу - "касетного скандалу" та зникнення Георгія Гонгадзе. Лише знайшовши справжніх керівників цієї змови проти основ держави, Україна може довести всьому світу, що вона здатна захищати свої інтереси", - заявив екс-президент.
"Моя мета - не тільки реабілітація мене особисто. Справа моєї честі - повернення доброго імені не тільки Кучми, а й України, на чолі якої я стояв більше десятиліття. Я наполягаю на тому, щоб розслідування "касетного скандалу", пошук його замовників та істинних винуватців вбивства Георгія Гонгадзе були продовжені. Зі свого боку я готовий зробити для цього все, що тільки може знадобитися від мене", - підкреслив Кучма.
Адвокати екс-президента Ульянов і Петруненко в свою чергу зазначили: "З самого початку кримінального переслідування Леоніда Даниловича було очевидним, що він непричетний до трагічних подій, які сталися з Георгієм Гонгадзе, і тому немає, і не могло бути законних підстав для порушення кримінальної справи стосовно Леоніда Кучми".
"Ми вказували на фальсифікації і незаконність так званих "записів Мельниченка", його заздалегідь неправдиві, а точніше, лжесвідчення, які послужили основою для кримінального переслідування другого президента України", - додали адвокати.
"Скасування постанови про порушення кримінальної справи стосовно Леоніда Кучми означає, що правоохоронні органи в рамках кримінальної справи за фактом вбивства Георгія Гонгадзе мають необмежені можливості для встановлення всіх без винятку осіб, причетних до вчинення незаконного прослуховування кабінету президента, монтажу і фальсифікації записів", - підкреслили захисники Кучми.
Вони також зазначили, що "тільки встановивши всіх без винятку осіб, причетних до скоєння спецоперації з незаконного прослуховування кабінету президента, монтажу і фальсифікації записів буде можливо встановити реальних організаторів "касетного скандалу" і замовників вбивства Георгія Гонгадзе".
Нагадаємо, сьогодні Печерський районний суд Києва ухвалив постанову про закриття кримінальної справи стосовно Кучми. У постанові йдеться, що суд не знайшов підстав, які вказували б на причетність Кучми до скоєння тяжкого злочину.
Кучма обвинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас