Тейшейра: Україна неефективно використовує мільярди євро допомоги ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тейшейра: Україна неефективно використовує мільярди євро допомоги ЄС

Казна та Політика
682
Глава представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра вважає неефективним використання Україною технічної допомоги, яку надає ЄС. Про це він сказав на прес-конференції.
"Справа в тому, що в переговорах піднімається питання - "ми ще не готові, нам потрібна технічна підтримка"... Але якщо б в Україні в процесі реформ в повній мірі використовували технічну допомогу ЄС, зараз Україна була б зовсім іншою країною", - сказав він.
Тейшейра зазначив, що з метою наближення України до ЄС Євросоюз постійно впроваджує проекти Тwinning та TAIEX. За словами Тейшейри, з 2005 року в рамках проектів Тwinning ЄС виділив Україні коштів для технічної допомоги на мільярди євро.
У свою чергу посол Німеччини в Україні Ганс Юрген Гаймзьот наголосив на необхідності реалізації таких проектів в Україні. "Ми очікуємо, що Україна зі свого боку покаже політичну волю, що вона може не тільки скаржитися на свої аспекти, а й у тому, що українські політичні сили дійсно допомагають у реалізації таких проектів", - сказав він.
Дипломати висловили думку, що така підтримка України з боку ЄС вказує на зацікавленість Євросоюзу в інтеграції з Україною.
Як повідомлялося, ЄС в листопаді виділив 1,5 мільйона євро на підвищення ефективності та якості управління системою адміністративних судів в Україні. ЄС має намір виділити 10 мільйонів євро Україні на удосконалення судової системи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас