Вдова Гонгадзе подасть апеляцію на закриття справи Кучми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вдова Гонгадзе подасть апеляцію на закриття справи Кучми

Кримінал
251
Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявляє, що рішення суду, яким скасована постанова про порушення кримінальної справи проти другого президента Леоніда Кучми, буде оскаржено.
Про це адвокат повідомила після завершення судового засідання, передає РБК-Україна з посиланням на "Радіо Свобода".
"Звичайно, рішення буде оскаржене в апеляційній інстанції, і так само в касаційній, тому що довіри до Апеляційного суду також немає", - сказала Теличенко.
Коментуючи розгляд скарги адвокатів Кучми в суді, Теличенко зазначила, що "в цьому судовому засіданні суддя повинен був оцінювати лише дії слідчого, а не давати оцінку діям Мельниченка і зібраним доказам, оскільки така оцінка проводиться судом лише при розгляді справи по суті".
Сьогодні Печерський райсуд визнав, що Генпрокуратура безпідставно порушила кримінальну справу щодо Леоніда Кучми.
Нагадаємо, Генпрокуратура України навесні 2011 року порушила кримінальну справу і висунула обвинувачення Кучмі у перевищенні влади та службових повноважень, що призвело до вбивства опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе в 2000 році.
Після вбивства журналіста були оприлюднені записи, нібито зроблені колишнім майором держохорони Миколою Мельниченком в кабінеті екс-президента. На записі голос, схожий на голос Кучми, віддає розпорядження "розібратися" з Гонгадзе.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас