МВФ незадоволений перебігом реформ у Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ незадоволений перебігом реформ у Греції

Казна та Політика
339
Зусилля грецького уряду з реформування економіки не виправдовують очікувань, заявляють представники Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Зокрема, як передає BBC, глава місії МВФ в Греції Поул Томсен попередив, що надходження до бюджету від підвищення податків, ймовірно, будуть досить обмеженими і можуть знадобитися нові заходи економії.
Тому МВФ настійно рекомендував Греції припинити підвищення податків і сконцентрувати зусилля на довгостроковому скороченні державних видатків.
"Програма бюджетної економії Греції, на наш погляд, занадто сильно покладається на податки, і, гадаю, в 2011 році ми побачили в тому числі, що ми досягли межі, яка може бути забезпечена за рахунок підвищення податків", - сказав Томсен.
Як пише The Guardian, він додав, що МВФ істотно скоригував економічні прогнози для Греції: у 2011 році тепер очікується скорочення грецького ВВП на 6%, в 2012 році - на 3%.
"Ми очікуємо, що 2011 рік буде точкою перелому, рецесія досягне дна, за нею піде повільне відновлення. Однак тенденції в економіці, як і раніше, знижувальні. Надії на поліпшення настроїв ринку та інвестиційного клімату поки не виправдалися", - заявив Томсен.
Раніше передбачалося зниження ВВП Греції на 4,5% цього року, яке дозволило б забезпечити дефіцит держбюджету не вище 7,5% ВВП, однак через зміну основного макроекономічного прогнозу, бюджетний дефіцит тепер очікується МВФ на рівні 9%. Тим не менше, грецькі чиновники в кулуарних бесідах стверджують, що "діра в бюджеті перевищить 10%".
У січні-листопаді цього року бюджетний дефіцит Греції збільшився на 5,1%, в порівнянні з тим же періодом 2010 року, і склав 20,5 млрд євро.
Всього діюча програма міжнародної допомоги Греції складає 110 млрд євро, в даний час узгоджується другий пакет допомоги обсягом 130 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас