Золото подешевшало на результатах засідання ФРС США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото подешевшало на результатах засідання ФРС США

Банківські метали
650
Вартість золота за підсумками торгів вівторка впала на результатах засідання комітету з відкритих ринків ФРС США, свідчать дані бірж.
До кінця торгової сесії лютневий ф'ючерс на золото в Нью-Йорку на біржі Comex подешевшав на 0,42% - до 1663 доларів за тройську унцію.
Федеральна резервна система вирішила залишити без змін ключові параметри монетарної політики - базову відсоткову ставку на рекордно низькому рівні 0,0-0,25% річних і обсяг держоблігацій Мінфіну США, що викуповуються з ринку, на рівні 400 млрд доларів.
Як стверджує старший аналітик Telvent DTN Дарін Ньюсом, змін в політиці ніхто і не очікував, пише MarketWatch.
"У зв'язку з цим золото потрапило під тиск, оскільки гроші на "надійні активи" покинули ринок золота і перейшли в долар і, можливо, попрямували назад на біржі", - вважає аналітик.
У той же час зростанню котирувань золота перешкоджали новини з Європи. Як стало відомо у вівторок, індекс економічних очікувань у єврозоні в грудні несподівано виріс в порівнянні з листопадом на 5 пунктів - до мінус 54,1. Показник для найбільшої економіки Європи - Німеччини збільшився в звітному місяці на 1,4 пункту - до мінус 53,8, продемонструвавши позитивну динаміку вперше за останні дев'ять місяців. Статистика виявилася кращою від прогнозів: аналітики вважали, що в Німеччині показник опустився до мінус 55,8 з мінус 55,2 пункту в листопаді.
Зростання цін на золото в 2010 році на 30% стало рекордним, за III квартал 2011-го золото подорожчало на 8%, за жовтень - на 6%, за листопад - на 1,5%. Десятирічний період зростання вартості металу став найтривалішим принаймні з 1920 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас