Азаров схвалює посилення фіскальної дисципліни в Євросоюзі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров схвалює посилення фіскальної дисципліни в Євросоюзі

88
Прем'єр-міністр України Микола Азаров схвалює посилення фіскальної дисципліни в Європейському Союзі.
"Я вважаю, що Європейський Союз прийняв те рішення, яке давним-давно треба було прийняти (...) Те, що ЄС нарешті зробив правильні висновки, в нас вселяє впевненість, що рано чи пізно порядок там буде наведений", - сказав він журналістам у Києві у вівторок.
На думку прем'єра, це єдина неминуча, абсолютно логічна міра, оскільки якщо є єдина валюта, то повинна бути і єдина бюджетна політика.
"Не може в умовах одного інвестиційного центру, одного центрального банку, одна країна складати бюджет з профіцитом і жити за коштами, а інша країна - складати бюджет з дефіцитом 10% і жити за рахунок інших", - зазначив він.
Як повідомлялося, згідно із заявою Єврокомісії, з вівторка набирають чинності санкції за порушення лімітів щодо дефіциту і держборгу для країн Євросоюзу, схвалені радою міністрів економіки та фінансів Євросоюзу (Екофін) у жовтні (дані заходи не мають стосунку до автоматичних санкцій, закладеним у фіскальному договорі, рішення про підписання якого було прийнято під час саміту 8-9 грудня).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас