Україна вирішила гнати бензин з цукру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вирішила гнати бензин з цукру

Енергетика
320
Україна вирішила переорієнтувати цукрову галузь на виробництво біопального, оскільки не має можливості повною мірою експортувати свій цукор, у тому числі в Росію. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, пишуть Українські новини.
Україна, за його словами, не може знайти зовнішні ринки для свого цукру, незважаючи на гарну якість продукту. Зокрема, Росія досі зберігає мито на імпорт українського цукру в розмірі 330 доларів за тонну. Україна раніше запрошувала квоту на безмитну поставку в РФ в 2011 році 100 тисяч тонн цукру.
"Ми чітко розуміємо, що зовнішнього ринку для цукру поки немає, - констатував Присяжнюк. - Сьогодні є доручення прем'єр-міністра України переорієнтувати галузь з вирощування цукрових буряків на виробництво біопального. І ми цим зараз займаємося, тому що від енергоносіїв ми імпортозалежні".
Міністр зазначив, що Україна повинна засівати цукровим буряком близько 1 млн гектарів, що дозволить виробляти 60 млн тонн цукрових буряків, у той час як для внутрішніх потреб і виробництва цукру Україні необхідно максимум 17-18 мільйонів тонн цукрових буряків.
"Тобто, 40 мільйонів тонн ми повинні направити на біопальне, - зазначив він. - 40 мільйонів тонн цукрових буряків - це чотири мільйони тонн біопального".
Як повідомлялося раніше, російське Міністерство сільського господарства запропонувало продовжити до кінця 2020 року вилучення цукру з вільної торгівлі з Україною. Між тим, термін дії заборони закінчується 31 грудня 2012 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас