Держспоживстандарт заявив про зростання чорного ринку торгівлі сигаретами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держспоживстандарт заявив про зростання чорного ринку торгівлі сигаретами

Кримінал
261
39% українських кіосків, магазинів та інших торгових точок, які мають право продавати тютюнові вироби, торгують у тому числі контрабандними сигаретами з Росії та Молдови, а також підробленою тютюновою продукцією.
Про це повідомила Державна інспекція із захисту прав споживачів (Держспоживстандарт).
В рамках дослідження було вибірково перевірено 842 торговельні об'єкти, у яких є право роздрібної торгівлі сигаретами, в 24 областях України, в Автономній Республіці Крим, у Києві та Севастополі. В асортименті 330 перевірених об'єктів були виявлені нелегальні цигарки.
Як зазначають у прес-службі Держспоживстандарту, ціни, за якими продаються такі сигарети, істотно нижчі від цін на легальну тютюнову продукцію.
Як свідчать результати дослідження, кількість торгових точок, які реалізують незаконну тютюнову продукцію, за 2011 рік суттєво зросла. Для порівняння, аналогічне дослідження Держспоживстандарту в кінці 2010 р., показало, що нелегальними сигаретами на той момент торгували лише 23% перевірених торгових точок.
Найбільш напружена ситуація з продажем нелегальних сигарет в 2011 році склалася у Рівненській, Одеській областях і в Києві.
У столиці 75% перевірених об'єктів торгували нелегальною тютюновою продукцією (в основному, контрабанда з Росії і Молдови, а також сигарети з магазинів Duty-Free). В Одеській області торгівля контрабандою та фальсифікатом зафіксована на 56% об'єктів.
Як повідомлялося раніше, в Україні курять 16,5 млн. людей. Легальне виробництво сигарет в Україні скоротилося в 2010 рік на 22%, а за 6 міс. 2011 року - ще на 11%. В Україні діють найвищі в СНД ставки акцизу: 60% ціни пачки сигарет складають акциз і ПДВ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас