Тимошенко не доставлена на засідання суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко не доставлена на засідання суду

Кримінал
1261
Лідер Батьківщини, екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не доставлена на сьогоднішнє засідання Апеляційного суду Києва.
Згідно із законодавством, неявка учасників процесу не перешкоджає розгляду справи. "Засуджена на судове засідання не доставлена", - повідомила суддя Олена Ситайло.
З боку прокуратури на суді присутні Олександр Микитенко, Михайло Шорін, Лілія Фролова. З боку захисту Тимошенко - адвокати Юрій Сухов, Микола Сірий, Олександр Плахотнюк.
На засідання також прийшли захисники Тимошенко Сергій Власенко і Микола Титаренко, які оскаржують в процесі окремі постанови суду першої інстанції.
Крім того, на засідання прибула і дочка екс-прем'єра Євгенія Карр. Чоловік Тимошенко не з'явився. У залі суду присутні близько десяти депутатів від опозиції.
Разом з тим співробітники спецпідрозділу Беркут не пропустили частину народних депутатів, які намагалися прорвати кордон і знести загородження біля входу до Апеляційного суду Києва, щоб потрапити в зал засідань. Між депутатами і Беркутом виникла бійка, а також словесна перепалка з використанням нецензурної лайки.
Після цього кількість беркутівців біля суду збільшилася, а депутати розійшлися.
Разом з депутатами в суд не потрапив і перший заступник глави партії Батьківщина Олександр Турчинов.
Нагадаємо, 11 жовтня Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.
Податкова міліція Державної податкової служби розслідувала кримінальну справу відносно Тимошенко, що стосується діяльності корпорації ЄЕСУ. Ще одна кримінальна справа щодо держгарантій ЄЕСУ перебувала у провадженні СБУ. В даний час ці справи об'єднані в одне провадження і знаходяться в СБУ.
Крім того, проти Тимошенко є ще справа, розслідування якої вже завершене - про закупівлю автомобілів швидкої допомоги і щодо Кіотського протоколу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас