Росія зупинила прокачування газу по Північному потоку другий раз за місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія зупинила прокачування газу по Північному потоку другий раз за місяць

Енергетика
1416
Газопровід Північний потік припинив прокачування газу з 8 ранку 13 грудня до 20 години 15 грудня у зв'язку з проведенням планового комплексу робіт на сполучному газопроводі.
Про це повідомила компанія-оператор газопроводу.
Як наголошується в повідомленні, за час призупинення роботи компанія Nord Stream також проведе роботи з технічного обслуговування берегових споруд в Німеччині. Зокрема, буде проведена інспекція систем аварійного відключення, систем виявлення пожеж і газовиявлення.
Перший раз газопровід зупинявся 6 грудня.
Як повідомлялося, перша черга газопроводу Північний потік, будівництво якої почалося в квітні 2010 року, була запущена 8 листопада 2011 р.
Цільовими ринками поставок по Північному потоку є Німеччина, Великобританія, Нідерланди, Франція, Данія та інші країни.
Газопровід складається з двох ниток. За словами голови Газпрому Олексія Міллера, побудовано вже більше 700 км другої нитки. Її відкриття заплановане на 2012 рік. Після введення в експлуатацію другої нитки, Північний потік зможе транспортувати до Європи 55 млрд куб. м російського газу на рік.
Раніше заступник голови правління Газпрому Олександр Медведєв заявив, що обсяг транспортування палива по Північному потоку вже в 2012 році вийде на повну потужність 27,5 мільярда кубометрів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас