Падіння євро досягло 2-місячного максимуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння євро досягло 2-місячного максимуму

Валюта
1123
Курс євро відносно долара впав до 1,31 долара за євро - рекордно низького рівня за два місяці - на тлі реакції рейтингових агентств Moody `s і Fitch на саміт європейських лідерів, що відбувся минулого тижня.
Так, до кінця торгової сесії в понеділок євро подешевшав до долара до 1,3188 долара за євро проти 1,3385 долара за євро в п'ятницю. До японської валюти долар піднявся до 77,93 ієни за долар з 77,63 ієни за долар до кінця попередніх торгів.
Агентство Moody `s заявило в понеділок що, заходи, схвалені минулого тижня європейськими лідерами, не змогли ліквідувати ризик для єдності єврозони. Якщо не буде вжито заходів для стабілізації ринків, агентство може переглянути рейтинги країн єврозони вже в першому кварталі наступного року.
Інше міжнародне рейтингове агентство Fitch також у понеділок заявило про те, що європейській владі, що домовилась минулої п'ятниці про створення нового "бюджетного союзу", який передбачає посилення контролю за витратами бюджетів країн, що входять до нього, вдалося лише трохи послабити тиск на ринок суверенного боргу, передає Bloomberg.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас