Розмови по мобільному можуть подорожчати через підвищення податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розмови по мобільному можуть подорожчати через підвищення податків

Казна та Політика
1003
Нардеп-регіонал Олег Царьов пропонує внести до Податкового кодексу зміни, які дозволять хоча б частково перекрити дефіцит Пенсійного фонду за допомогою відрахувань мобільних операторів. "Сьогодні є внесок з абонентів мобільних телефонів - вони платять 7,5% в Пенсфонд. Дивлячись на фінансові показники і прибутки, які отримують оператори мобзв'язку, ми порахували, що й оператори могли б відраховувати 7% в Пенсфонд", - говорить Царьов. Він запевняє, що механізм стягнення нового податку прорахований так, що не приведе до подорожчання тарифів. "На ринку мобільного зв'язку - сувора конкуренція, тому оператори не ризикнуть підвищувати тарифи", - говорить депутат.
"Щорічно значно підвищуються платежі та збори, такі як, наприклад, плата за користування радіочастотним ресурсом. Поки, не дивлячись ні на що, операторам вдавалося утримувати ціни на мобільний зв'язок. Але якщо до регулярних платежів будуть додані нові, це погано позначиться на всьому ринку. При цьому під ударом опиняться звичайні абоненти, яких держава покарає додатковим підвищенням. Оператори ж тільки технічно забезпечуватимуть цей збір, як всі інші податки", - вважає начальник відділу зв'язків з громадськістю компанії МТС Вікторія Рубан. Її колеги неофіційно прогнозують, що новий податок може привести до підвищення тарифів на 10-15%.
"Мій колега неправий. У разі прийняття такого закону мобільні оператори не зможуть втримати ціни. Вони не дійні корови, з яких можна нескінченно стягувати плату", - вважає депутат від ПР, заступник голови парламентського комітету з питань транспорту і зв'язку Юрій Мороко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас