Ціни на нафту дещо ростуть після падіння напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту дещо ростуть після падіння напередодні

Енергетика
143
Світові ціни на нафту незначно збільшуються після падіння більш ніж на 1% напередодні, свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:50 мск зросла на 0,11 долара або на 0,11%, - до 97, 88 доларів за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,01 долара або на 0,01%, - до 107,27 долара за барель.
Падіння цін напередодні викликало зростання побоювань за ситуацію в Європі після повідомлення міжнародного рейтингового агентства Moody's про можливий перегляд рейтингів європейських країн у бік зниження вже в I кварталі 2012 року. Агентство Fitch, в свою чергу, заявило про те, що європейській владі, домовившись минулої п'ятниці про створення нового "бюджетного союзу", який передбачає посилення контролю за витратами бюджетів країн, що входять до нього, вдалося лише трохи послабити тиск на ринок суверенного боргу.
"Питання в тому, як все це позначиться на решті економіці, - наводить агентство Associated Press думку глави Strategic Energy & Economic Research Майкла Лінча. - Доводиться гадати, як слабкість Європи може погіршити ситуацію".
Як вважає незалежний трейдер і аналітик Джим Ріттербуш, ціни на нафту відображають неспокій за боргову кризу єврозони, що, можливо, вже веде до рецесії, здатної загальмувати попит на нафту, пише AP.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас