Греція і Швейцарія планують підписати угоду про оподаткування грецьких внесків в швейцарських банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція і Швейцарія планують підписати угоду про оподаткування грецьких внесків в швейцарських банках

Казна та Політика
305
Греція і Швейцарія мають намір незабаром підписати угоду про оподаткування грецьких внесків у швейцарських банках. Про це журналістам повідомив міністр фінансів країни Евангелос Венізелос на прес-конференції в Афінах, передає Associated Press.
За словами міністра, "підписання зі швейцарською владою угоди про оподаткування внесків греків в банках цієї країни - питання днів". "Хто може повернути гроші в країну, повинен це зробити і не питати постійно уряд про те, якими будуть його кроки, - сказав Венізелос. - Кожен повинен питати самого себе".
Раніше подібні договори Швейцарія уклала з Німеччиною і Великобританією. Розглядається питання про введення одноразового податку на основний капітал (а не на відсотки за внесками, що вже має місце) за ставкою аж до 50%. Передбачається, що у зв'язку з банківською таємницею швейцарська влада не повідомлятиме Афінам імена вкладників, але при цьому сама буде обкладати їх внески податком і переводити отримані кошти в Грецію. Депозити греків у Швейцарії оцінюються в 30-35 млрд євро.
Венізелос також повідомив журналістам, що уряд скоротить витрати по бюджету, але не буде вводити нові податки. За словами міністра, "питання про введення нових податків не стоїть". "Це можливо. Але скоротити витрати - можливо, і ми зобов'язані це зробити", - підкреслив він.
Нагадаємо, на даний момент Греція веде переговори з представниками Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду про фінансову допомогу країні та програму порятунку грецької економіки. Очікується, що представники ЄЦБ і МВФ пробудуть в Афінах, де проходять переговори, до кінця поточного тижня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас