Саркозі: Втрата Францією вищого кредитного рейтингу не стане катастрофою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі: Втрата Францією вищого кредитного рейтингу не стане катастрофою

Казна та Політика
179
Франція зможе подолати негативні наслідки від можливої втрати вищого кредитного рейтингу. Таку думку в інтерв'ю місцевим ЗМІ озвучив президент республіки Ніколя Саркозі, передає Reuters. "При такому сценарії у нас виникне ще одна проблема, яку ми зможемо подолати", - заявив французький лідер. Він також підкреслив, що влада республіки буде діяти "розважливо".
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) 5 грудня 2011-го помістило довгострокові суверенні кредитні рейтинги 15 країн єврозони на перегляд з можливим пониженням. У список на перегляд, в тому числі, були поміщені рейтинги "флагманських" економік Європи - Німеччини та Франції. Рішення S&P означає, що ймовірність зниження рейтингів поміщених в список держав протягом 90 днів становить 50%.
Слідом за S&P аналітики Moody's Investors Service знизили довгострокові кредитні рейтинги трьох великих французьких банків на один щабель. Рейтинги BNP Paribas і Societe Generale були знижені до Аа3, а Credit Agricole - до А1. Причиною зниження рейтингів у Moody's назвали зростання проблем, з якими стикаються банки при залученні коштів. Експерти відзначають погіршення економічної обстановки в єврозоні, що також позначилося на рейтингу французьких кредиторів.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас