Україна і Чехія до березня визначать механізм погашення українських боргів за газопроводи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Чехія до березня визначать механізм погашення українських боргів за газопроводи

332
Україна і Чехія планують до березня 2012 року визначитися з механізмом погашення українських боргів за побудовані в 80-х роках минулого століття фірмами Чехії ділянки магістрального газопроводу Ямбург - Західний кордон.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідна домовленість досягнута під час п'ятого засідання українсько-чеської змішаної комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва.
Як пояснив журналістам співголова комісії з українського боку міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога, сторони, зокрема, домовилися про те, що до 1 березня відбудеться українсько-чеська зустріч на рівні міністрів фінансів, на якій планується врегулювати питання реалізації т.н. "Ямбурзької угоди".
"На цьому засіданні міністри фінансів вироблять позицію щодо технологічних моментів погашення боргу", - сказав міністр.
Чехія брала участь у будівництві магістральних газопроводів Ямбург-Західний кордон і Ямал-Захід на території України з 1985 р.
У червні 1997 року Україна і Чехія підписали угоду про погашення українського боргу, однак Україна досі не виплатила борг.
Спочатку борг планувалося виплатити природним газом, за оцінками чеської сторони, він становив 200-220 млн. дол., за оцінками України - 79,8 млн. дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас