Тігіпко: Пенсії чорнобильцям підвищать за рахунок податку на багатство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Пенсії чорнобильцям підвищать за рахунок податку на багатство

Казна та Політика
644
Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко заявив, що кошти для підвищення виплат чорнобильцям уряд буде залучати від оподаткування багатих людей і корпорацій.
Віце-прем'єр зазначив, що, підвищуючи пенсії чорнобильцям, уряд відновлює соціальну справедливість, повідомляє прес-служба Кабміну.
"Ми двічі проводили осучаснення пенсій для українських пенсіонерів, але воно не стосувалося пенсіонерів-чорнобильців. Це соціально несправедливо. Тому ми вирішили осучаснити їм пенсії до рівня 2006 року, до того ж рівня, що і всім українцям", - пояснив Тігіпко.
За його словами, підвищення виплат чорнобильцям почнеться з 2012 року і торкнеться, зокрема, дітей, які стали інвалідами внаслідок аварії на ЧАЕС, інвалідів-ліквідаторів та інвалідів з числа постраждалих, а також тих, хто втратив годувальника.
На ці виплати в наступному році потрібно 2 млрд. 200 млн. гривень.
"Я вважаю, це правильний підхід до вирішення проблем чорнобильців. Нам потрібно скорочувати розрив між найбагатшими та найбіднішими", - підкреслив політик.
Раніше повідомлялося, що постраждалі при аварії на Чорнобильській АЕС, які проводили голодування біля будівлі Пенсійного фонду в Донецьку, заявили про досягнення компромісу з владою та про припинення акції. Рішення про завершення пікетування було прийнято після переговорів активістів з представниками місцевої влади. Загалом адміністрація Донецької області пообіцяла найближчим часом виділити на потреби чорнобильців близько 1 млн. гривень з бюджетів різних рівнів, а також із зовнішніх джерел.
Акції протесту чорнобильців проходять у великих містах України з початку осені. Приводом для їх початку стало внесення до Верховної ради законопроекту, який скасовує розміри фіксованих пільг для ветеранів Чорнобиля і залишає їх величину на розсуд уряду.
Голодування чорнобильців у Донецьку тривало з 14 листопада, після того як їм почали виплачувати урізані пенсії.
23 листопада Донецький суд заборонив проведення пікетування, мотивувавши рішення погрозами терактів, які нібито надходять. 27 листопада була проведена спроба силового знесення наметів, під час якої один з мітингувальників помер від серцевого нападу. Згодом чорнобильці почали вести цілодобове чергування на місці табору, щоб не допустити раптового силового демонтажу наметів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас