Фондові майданчики зібрали негатив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові майданчики зібрали негатив

Фондовий ринок
304
Українські фондові індекси завершили тиждень в "червоній зоні", збираючи негатив зі сходу і заходу: індекс Української біржі знизився до 1587,21 пункту, індекс ПФТС - до 610,71 пункту. Індекс Варшавської фондової біржі WIG-Ukrain у п'ятницю втратив 4,05%, в результаті чого індикатор знизився до 705,81 пункту.
За словами фахівця відділу інтернет-трейдингу Dragon Capital Дмитра Михайлусенка, у понеділок на закордонних ринках відчувалася напруженість, оскільки падати не хотілося, а "бики" занадто активно рвалися витягнути світові індекси на нові вершини. "Це стало насторожувати, навіть незважаючи на тимчасову стабілізацію обстановки в єврозоні, адже рости особливо не було на чому", - зазначив він. У той же час оголошення Італії про рішення прийняти додаткові фіскальні заходи підняло настрій інвесторам для покупок в банківському секторі.
У вівторок покупці трохи стримали свій запал, а ближче до вечора зовсім притихли, тому торги носили невизначений характер. "Відчувалося, що багато учасників не бажають робити жодних агресивних дій до проведення саміту ЄС, оскільки його вже встигли охрестити подією тижня, після якої буде даний новий вектор руху", - говорить Михайлусенко. Одночасно S&P оголосило про перегляд рейтингу 15 з 17 країн єврозони з можливим зниженням, який планується завершити відразу після закінчення саміту ЄС у Брюсселі.
У середу основні закордонні майданчики торгувалися без єдиної динаміки, але переважно в "червоній зоні". Відкриття американських майданчиків на негативній стороні спровокував фінансовий гігант Citigroup, який оприлюднив заяву про скорочення співробітників американського відділення, що вкрай розчарувало інвесторів, які і почали хвилю продажів.
"Мінусове" завершення торгів у четвер пояснюється виступом голови ЄЦБ про слабкі прогнози щодо майбутнього зростання ВВП єврозони, а також заявою Маріо Драгі (третій голова ЄЦБ), що банк більше не стане збільшувати обсяги викупу державних облігацій для стримування кризи.
"Українські майданчики протягом усього тижня просто копіювали зовнішні індекси та реагували суто на закордонні події. Із цікавих локальних подій можна тільки відзначити "перемогу" ДПЕК Ахметова в боротьбі за держпакет "Київенерго", - повідомив експерт з Dragon Capital.
На поточному тижні очікується вихід насиченого блоку статистики як по єврозоні, так і по США і рішення S&P про зниження рейтингів. При цьому, на думку Михайлусенка, динаміка локального ринку буде визначатися за рахунок фону новин, формування якого буде залежати від результатів діяльності глав ЄС, а також прогнозів аналітиків щодо економічних складових США.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас