Бундесбанк готовий виділити МВФ 45 млрд. євро для кредитування єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бундесбанк готовий виділити МВФ 45 млрд. євро для кредитування єврозони

Казна та Політика
251
Центральний банк ФРН (Бундесбанк) готовий виділити додаткові кошти в розмірі до 45 млрд. євро Міжнародному валютному фонду (МВФ) для надання додаткових кредитів країнам, які опинилися в складній фінансовій ситуації.
Як передає РБК, ця сума в три рази перевищує існуючий досі ліміт Бундесбанку за двосторонніми кредитами МВФ, заявив член правління Центробанку Андреас Домбрет.
Для прийняття остаточного рішення про надання додаткових коштів МВФ Бундесбанк має намір винести це питання на голосування в парламенті. "Для нас важливо, щоб бундестаг в цьому особливому випадку як виняток розділив відповідальність за додаткову кредитну лінію МВФ", - зазначив Домбрет.
Нагадаємо, на саміті Євросоюзу 9 грудня було прийнято рішення про виділення МВФ двосторонніх кредитів на загальну суму до 200 млрд. євро. За допомогою цих коштів фонд зможе більш ефективно допомагати країнам єврозони, які перебувають у кризі. При цьому 150 млрд. євро повинні надати країни єврозони. Відповідно до формули Європейського центрального банку, ФРН потрібно виділити 27% цієї суми або трохи більше 40 млрд. євро.
Тим часом США, швидше за все, не нададуть додаткових кредитів МВФ для допомоги країнам ЄС. Офіційний представник Білого дому Джей Керні зазначив, що МВФ вже має чималі кошти, і американські платники податків не стануть брати на себе додаткові зобов'язання.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас