Споживчі настрої в США виявилися найвищими з червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживчі настрої в США виявилися найвищими з червня

Казна та Політика
122
Індекс споживчих настроїв Мічиганського університету (Michigan Consumer Sentiment Index - MCSI), що відображає ступінь довіри домогосподарств до економіки США, в грудні поточного року зріс до найвищого рівня з червня поточного року - до 67,7 пункту з 64,1 у листопаді, повідомляє в середу агентство Reuters.
Таким чином, опубліковані дані виявилися значно кращими від очікувань аналітиків, які припускали, що показник збільшився до 65,8 пункту.
Індекс економічних очікувань зріс до 61,1 пункту з показника минулого місяця в 55,4. Індекс поточних економічних умов збільшився до 77,9 пункту з 77,6 в листопаді.
Індекс споживчих настроїв Мічиганського університету складається на основі щомісячного опитування не менше 500 американських домогосподарств по 50 ключових питань, спрямованих на виявлення змін в очікуваннях споживачів щодо економічного клімату, особистих доходів і споживання. Величина індексу розраховується на основі декількох субіндексів, один з яких, "індекс споживчих очікувань", входить також до складу індексу випереджальних показників, що публікується Статистичним бюро США. Як правило, публікація індикатора, що виходить два рази на місяць у вигляді початкової та остаточної оцінки, впливає на динаміку долара, фондових ринків і державних облігацій США. На думку багатьох економістів, аналіз споживчих настроїв - важливий інструмент для прогнозування подальшого розвитку національної економіки.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас