Іран виявив нове родовище газу в Каспійському морі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран виявив нове родовище газу в Каспійському морі

Енергетика
345
Іран виявив нове родовище природного газу в Каспійському морі. За попередніми оцінками, потенційні запаси родовища складають 1,4 трлн куб. м. Про це повідомив міністр нафти Ірану Ростам Каземі, передає американський телеканал CBS News. За його словами, родовище знаходиться на глибині 700 м в прибережних водах Ірану. Точне місцезнаходження поки не розголошується.
Варто відзначити, що уряд Ірану намагається залучити іноземні інвестиції для розвитку своїх газових і нафтових ресурсів в умовах введених проти Ісламської республіки міжнародних економічних санкцій.
Нагадаємо, 21 листопада 2011 р. США, Великобританія і Канада оголосили про введення відносно Ірану односторонніх санкцій, спрямованих проти енергетичного і фінансового секторів іранської економіки. При цьому влада Франції запропонувала ввести нові "безпрецедентні" санкції, зокрема заморозити активи Центрального банку Ірану, а також припинити закупівлю іранської нафти.
7 грудня ц. р. країни ЄС досягли консенсусу з приводу введення нафтового ембарго проти Ірану. Згідно з очікуваннями ЄС, новий договір об'єднає не тільки європейські країни, але й інших великих імпортерів нафти.
Причиною нових британських санкцій стала доповідь Міжнародної організації з атомної енергії (МАГАТЕ), в якому говорилося, що Іран до 2003 р. вів роботи, спрямовані на створення ядерної зброї, і що подібна діяльність може вестися і до цього дня. США, Ізраїль і низка країн Заходу підозрюють Іран в спробах створити ядерну зброю. Іранський уряд заявляє, що його ядерна програма носить мирний характер.
За даними статистичного огляду світової енергетики, проведеного в червні ц.р компанією BP, в Ірані знаходиться 29,61 трлн куб. м розвіданих запасів газу. Іран займає третє місце в світі за запасами нафти і друге місце за запасами газу. Перше місце за запасами газу належить Росії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас