Кредити в Україні сильно подорожчали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредити в Україні сильно подорожчали

Кредит&Депозит
1321
За дослідженням компанії КредитМаркет, яка проводить моніторинг банківських кредитів, всі позики для фізосіб істотно подорожчали.
Деякі банки і зовсім припинили роботу з певними видами кредитів, наприклад, картковими і готівкою, кажуть експерти. Для заставних кредитів - автомобільних і іпотечних, - спостерігається не лише зростання ефективної ставки, а й зупинка видачі.
Що конкретно стало дорожче
кредити на картку - 8,27%
іпотека - 3%
кредити готівкою - 8,02%
кредит на авто - 1,05%
"Деякі банки формально кредити видавати не припиняють, але прийняття рішень затягують або висувають свідомо жорсткі вимоги до платоспроможності" - пояснив Володимир Компанієць, операційний директор КредитМаркет.
Раніше швейцарські експерти пояснювали недоступність українських кредитів жорсткою політикою нашого Нацбанку. Таку інформацію вони озвучили на зустрічі з головою НБУ Сергієм Арбузовим.
За їхніми даними, НБУ останнім часом систематично вилучає гривню з банківського сектора, щоб населення і компанії не кинулися викуповувати долари і не обвалили стабільний курс, повідомляє ForUm.
Тепер, щоб дати кредит у гривні, українським банкам доводиться позичати нацвалюту не тільки в НБУ, а і на міжбанку під грабіжницькі 40-60% річних.
Правда, останнім часом з Нацбанку звучать обіцянки послабити гривневий зашморг. Про це заявив начальник одного з департаментів НБУ Олександр Дубіхвост.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас