НБУ відзначає зменшення попиту населення на інвалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає зменшення попиту населення на інвалюту

Валюта
539
Національний банк відзначає зменшення попиту населення на інвалюту.
Про це повідомила директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова в прес-центрі Українських Новин.
"До грудня у нас завжди традиційно йде попит на валюту, оскільки населення запасається нею (Різдвяні свята, поїздки). Зараз ми бачимо істотне зменшення попиту на валюту, що говорить про збалансованість ситуації на готівковому ринку", - повідомила вона під час дискусії "Європейська фінансова лихоманка: як сприяти розвитку української економіки в умовах скорочення зовнішніх інвестицій?".
За даними регулятора, в листопаді на готівковому сегменті середньоденний попит на іноземну валюту зменшився, у порівнянні з жовтнем, на 4,1%.
Крім того, згідно з повідомленням НБУ, в листопаді середньоденні надходження інвалюти від нерезидентів збільшилися, в порівнянні з жовтнем, на 5,5%.
Як повідомляло агентство, постановою № 278, яка набирає чинності з 23 вересня, НБУ зобов'язав банки документально ідентифікувати і фіксувати прізвище, ім'я, по батькові особи, яка здійснює валютообмінні операції, в довідках та квитанціях.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас