МВФ: Відтік капіталу з РФ не пов'язаний зі специфічними факторами країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Відтік капіталу з РФ не пов'язаний зі специфічними факторами країни

Казна та Політика
156
Відтік капіталу з РФ в 2011 році не пов'язаний з якимись специфічними російськими проблемами, вважає глава місії МВФ в Росії Юха Кахонен.
У понеділок, 6 грудня, в. о. голови Мінфіну Антон Силуанов заявив, що відтік капіталу з Росії за підсумками року може перевищити 85 млрд доларів.
"Дійсно, має місце значний відтік капіталу. Ми не вважаємо, що він викликаний специфічними російськими чинниками", - сказав Кахонен на прес-конференції в четвер.
Він пояснив, що події в Європі та інших регіонах викликають в інвесторів прагнення піти від ризикованих активів. "Тому з цією проблемою стикаються багато країн з економікою, що формується", - пояснив представник МВФ.
Минулого тижня заступник голови Мінекономрозвитку Андрій Клепач заявив, що міністерство підвищило прогноз відтоку капіталу в поточному році з 70 до 80 млрд доларів. За його словами, МЕР вже фіксує зниження темпів відтоку. У 2012 році, за прогнозом міністерства, відтік капіталу може досягти 20 млрд при відновленні притоку в другому півріччі, а в 2013-2014 роках вже буде чистий притік капіталу в розмірі 20-30 млрд.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас