Fitch: Новий пакет заходів економії Італії на деякий час ослабить тиск на рейтинг країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Новий пакет заходів економії Італії на деякий час ослабить тиск на рейтинг країни

Казна та Політика
138
Прийнятий в Італії минулої неділі пакет заходів економії на деякий час зменшить тиск на рейтинг країни, оскільки дає надію на те, що вона зможе врегулювати бюджет в 2013 році, повідомляє міжнародне рейтингове агентство Fitch.
Агентство відзначає, що прогноз щодо рейтингу "А +" залишається "негативним", оскільки відображає необхідність провести в Італії суттєві структурні реформи для збільшення зростання і довести, що у країни все ще є доступ до ринку облігацій напередодні запланованої на наступний рік жорсткої програми з погашення боргу.
Як і раніше, серед причин для "негативного" прогнозу Fitch виділяє тривалу кризу суверенних боргів в єврозоні. "Однак, як ми вже говорили в жовтні, досягнення поставлених фінансових цілей може зміцнити довіру до того, що Італія доб'ється прийнятного рівня боргу, і це допоможе стабілізувати рейтинг", - наголошується в релізі.
Радмін Італії на засіданні в минулу неділю прийняв черговий пакет заходів, спрямованих на боротьбу з кризою і досягнення збалансованого бюджету в 2013 році, в розмірі 24 млрд євро. Відразу після схвалення урядом цього документа прем'єр-міністр Маріо Монті назвав його декретом з порятунку Італії.
Відповідно до схвалених заходів, які ще мають бути затверджені обома палатами національного парламенту, пріоритетом для уряду є боротьба з ухиленням від сплати податків, стимулювання економічного зростання і конкуренції, а також скорочення державних видатків на утримання політичного та адміністративного апарату. Сам глава уряду в зв'язку з цим вирішив відмовитися від своєї зарплати прем'єр-міністра і міністра економіки.
Урядовий декрет передбачає підвищення податків на дорогі об'єкти рухомого майна, такі як розкішні автомобілі, приватні літаки і човни, чия довжина перевищує 10 метрів, а також підвищення на 2% ставки ПДВ у другій половині 2012 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас