Швеція не буде вступати в єврозону через кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швеція не буде вступати в єврозону через кризу

Казна та Політика
377
Швеція не буде прагнути до вступу в єврозону протягом тривалого часу, оскільки на громадян країни боргова криза в країнах валютного союзу справила вкрай неприємне враження.
Про це заявив міністр фінансів Швеції Андерс Борг, повідомляє Bloomberg.
За словами Борга, євро працює "не так, як ми очікували". "Проблеми виявилися набагато складнішими", - додав він. При цьому міністр фінансів відзначив, що він не євроскептик і допустив входження Швеції у валютний союз у віддаленій перспективі.
Підтримка вступу країни до єврозони серед населення в листопаді впала до рекордно низького рівня - менше 10% населення хоче бачити євро національною валютою, передає Lenta.ru.
Швеції з 2007 року вдалося суттєво знизити обсяг державного боргу відносно обсягу економіки - з 40% до 36%, тоді як у переважній більшості країн єврозони відбувався зворотний процес. Крім того, країна платить за своїми облігаціями менше, ніж найбільша за обсягом ВВП країна європейського валютного союзу - Німеччина.
Швеція є членом ЄС, але не єврозони. Введення євро в країні було відхилено на референдумі в 2003 році. Проти європейської валюти висловилися 56% виборців.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас