Грошей на армію вистачить лише 60 тисячам солдатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грошей на армію вистачить лише 60 тисячам солдатів

Казна та Політика
51
На одного захисника вітчизни держава дає 32 гривні на добу. Більше не дозволяє витрачати військовий бюджет країни. Навіть попри те, що наступного року його планують збільшити до майже 17 з половиною мільярдів гривень.
Українська армія - на ній державний бюджет економить чи не найбільше, на відміну від інших країн. Кажуть військові аналітики. Нашим воякам заледве вистачає грошей на харчування та тренування. Не говорячи вже про нове озброєння та технології. З 17 мільярдів гривень , запланованих на оборонку у 2012 році, 10 піде лише на одяг та харч військових. Це 70% витрат на армію - на її переозброєння лишиться близько 17%. У порівняні із сусідніми країнами, це мізер.
Польща із чисельністю армії 120 тисяч солдатів має оборонний бюджет 72 мільярди гривень. Україна ж на утримання майже 200 тисяч вояків виділяє менше ніж 14 мільярдів гривень
Виходів два: або шукати гроші на оборону, або далі скорочувати армію.
Микола Сунгуровський, директор військових програм центру імені Разумкова:
"Это порядка 60-70 тысяч человек, вот этих денег хватит для того, что бы и личный состав содержать, и развивать вооружение, и проводить боевую подготовку".
За таких умов про контрактну армію Україні залишається хіба мріяти. При зарплаті у 900 гривень і без житла, навряд чи хтось захоче служити батьківщині.
Вадим Гречанінов, президент атлантичної ради України:
"На 50% увеличатся оклады офицерскому составу в будущем году. В России, по нашим данным, планируют увеличить оклады в 2 раза. Неужели надо повоевать, потерять, ну как Россия потеряла 80 человек военных, и после этого сделать изменения в бюджете".
Поки ж сусіди нарощують військові бюджети, до української армії доходить менше півтора відсотка від валового внутрішнього продукту країни. Тоді як світовою нормою вважається більше 2% ВВП. Інакше збройні сили просто нездатні захистити країну і існують лише номінально.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас