ВВП єврозони зріс в III кварталі на 0,2%, збігшись з попередніми даними і прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП єврозони зріс в III кварталі на 0,2%, збігшись з попередніми даними і прогнозом

Казна та Політика
57
ВВП єврозони зріс у третьому кварталі 2011 року на 0,2% відносно попереднього кварталу, коли підйом також становив 0,2%, свідчать переглянуті дані Статистичного управління Європейського союзу.
Дані про зміну ВВП єврозони співпали з попередньою оцінкою і прогнозом аналітиків.
Збільшення ВВП регіону в річному обчисленні склало 1,4%, що також співпало з попередніми даними та очікуваннями експертів. У квітні-червні річні темпи зростання ВВП єврозони становили 1,6%.
Сповільнення зростання економіки єврозони пов'язане з реалізацією програм бюджетної економії в багатьох країнах, спрямованих на подолання боргової кризи.
Державні витрати 17 держав єврозони не змінилися в третьому кварталі ні в порівнянні з попереднім кварталом, ні відносно липня-вересня 2010 року.
Тим часом темпи зростання експорту прискорилися з 1,1% у другому кварталі до 1,5% у третьому. Витрати споживачів збільшилися в липні-вересні на 0,3%, а обсяги будівництва скоротилися на 0,6%.
"Ймовірно, у четвертому кварталі буде спостерігатися суттєве скорочення ВВП, - зазначив керівник відділу макроекономічних досліджень ABN Amro в Амстердамі Нік Коуніс. - Існують серйозні негативні чинники, і ми думаємо, що рецесія продовжиться в наступному році".
Згідно з прогнозом Єврокомісії, ВВП єврозони може збільшитися на 1,5% цього року і на 0,5% в 2012 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас