Зурабов: У газових угодах з Україною не буде написано про інтеграцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зурабов: У газових угодах з Україною не буде написано про інтеграцію

Енергетика
364
Посол Росії в Україні Михайло Зурабов припускає, що нові газові угоди між Україною і Росією навряд чи будуть включати інтеграційну складову.
"Не думаю, що мова може йти про якісь прописані в цих угодах інтеграційні формати", - сказав посол на зустрічі з українськими журналістами в понеділок у Києві.
За словами Зурабова, ймовірно, що нові угоди повинні перетворитися на юридичну основу для подальшого співробітництва господарських суб'єктів у газовій сфері.
Я можу припустити, що подібні домовленості будуть оформлені не тільки як домовленості або контракти господарських суб'єктів, але і як угоди, які будуть укладатися між урядами РФ і України, і які будуть юридичною основою для подальшої співпраці", - зазначив він.
"Що стосується контурів майбутніх домовленостей, то, як мені видається, вони зараз на політичному рівні вже окреслені, і ведеться досить інтенсивна робота над технічними деталями", - сказав посол.
Разом з тим, за його словами, потрібно розуміти, що нерідко бувають випадки, коли технічні деталі починають набувати концептуального характеру.
"І тому ми допускаємо, що робота на рівні експертів, яка зараз проходить досить активно, може бути доповнена контактами і на політичному рівні, в тому випадку, якщо з якихось питань технічного характеру складно буде вийти на політичне й технічне рішення, яке принципово влаштувало б обидві сторони", - підкреслив дипломат.
Зурабов також запевнив, що російська сторона розуміє і поділяє прагнення українських колег вирішити це питання в максимально короткі терміни.
"Але при цьому ми повинні враховувати ту обставину, що грудень для вищого політичного керівництва України і Росії - це місяць надзвичайно інтенсивний з урахуванням планованих політичних контактів, з урахуванням графіка поїздок, внутрішньої політичної роботи", - додав він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас