Нафта дешевшає через новини про можливе зниження рейтингів 15 країн єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через новини про можливе зниження рейтингів 15 країн єврозони

Енергетика
390
Світові ціни на нафту знижуються на тлі новин від міжнародного агентства S&P, яке помістило у список на перегляд у бік зниження рейтинги всіх держав єврозони, крім Греції та Кіпру. Про це свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку знизилася на 0,47 долара, або на 0,47%, - до 100,52 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,54 долара, або на 0,49%, - до 109,27 долара за барель.
Standard & Poor's у вівторок помістило в список на перегляд з можливістю зниження довгострокові кредитні рейтинги 15 країн єврозони, у тому числі Франції та Німеччини, що володіють найвищим кредитним рейтингом "ААА". У список не потрапила лише Греція, рейтинг якої був знижений агентством до "сміттєвого" ще в липні, і Кіпр, довгостроковий кредитний рейтинг якого був підтверджений на рівні "ВВВ" з "негативним" прогнозом.
"Ринки починають прикидати наслідки кризи в Європі для світової економіки", - вважає головний ринковий стратег CMC Markets Asia Pacific Pty. в Сіднеї Майкл Маккарті (Michael McCarthy), цитований агентством Bloomberg. У 2010 році на ЄС припадало 16% від світового попиту на "чорне золото".
Негативом ринки відіграють також статдані зі США, де індекс ділової активності в секторі послуг у листопаді 2011 року зменшився на 0,9 в.п. - до 52% з 52,9% в жовтні. Показник виявився гіршим від прогнозів, оскільки аналітики вважали, що індекс зросте до 53,8% з 52,9% місяцем раніше.
Обсяг промислових замовлень в США в жовтні поточного року зменшився на 1,6 млрд доларів, або на 0,4%, порівняно з вереснем і склав 450 млрд доларів. Таким чином, опубліковані дані виявилися гіршими від очікувань - експерти очікували зниження показника на 0,3%.
Певний вплив на динаміку котирувань надали з'явилися в ЗМІ, про те, що Організація країн-експортерів нафти може домовитися про збільшення обсягів видобутку до 30 млн барелів на день на зустрічі у Відні, яка відбудеться 14 грудня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас