Литва позичить майже 1 млрд євро для повернення внесків клієнтам Snorаs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва позичить майже 1 млрд євро для повернення внесків клієнтам Snorаs

Казна та Політика
176
Уряд Литви вирішив позичити майже 1 млрд євро для повернення внесків клієнтам банку Snorаs, повідомила литовський міністр фінансів Інгріда Шимон.
Необхідність такого кроку вона мотивувала двома обставинами. По-перше, майже 90% вкладників (88,5 серед фізичних та 88,3 серед юридичних осіб) поспішили негайно забрати свої внески, незважаючи на гарантії повернення внесків у повному розмірі. Тому гроші для відповідних виплат потрібні в даний час, а для продажу майна банку ліквідаторам потрібен час. По-друге, значна частина активів банку розміщена в цінних паперах, які за нинішньої кон'юнктури на фондовому ринку реалізувати вкрай невигідно: є сенс продавати їх поступово, у міру поліпшення ринкових умов.
За даними Мінфіну, депозити більше 440 тис. клієнтів банку Snorаs становлять 5,6 млрд літів (1,6 млрд євро), з яких загальна сума застрахованих внесків становить близько 1,2 млрд євро. За литовським законодавством, повне страхування поширюється тільки на банківські внески, що не перевищують 100 тис. євро.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас