Арбузов: Оплата за газ в рублях зекономить Україні 8 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов: Оплата за газ в рублях зекономить Україні 8 мільярдів доларів

Енергетика
4463
Перехід на сплату за газ в рублях збереже 8 мільярдів доларів в золотовалютному резерві України. Про це заявив голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов під час зустрічі з іноземними представниками інвестиційних компаній і фондів 1 грудня.
"Коли ми перейдемо на сплату за газ в рублях, то ще 8 мільярдів доларів залишаться в золотовалютному резерві країни", - заявив Арбузов.
Крім того, він зазначив, що ще 5 мільярдів доларів можна отримати за допомогою зменшення попиту населення на іноземну валюту: "Згідно з попередніми даними, попит населення на іноземну валюту становить близько 10 мільярдів доларів на рік. Тому, якщо зменшити цей попит хоча б наполовину, то ще 5 млрд додатково потраплять в резерв".
Всього, за даними НБУ, з початку року в Україну надійшло близько 14 мільярдів доларів. "Якщо не буде непорозуміння із зовнішніми інвесторами та панічних настроїв у внутрішніх інвесторів, резерв буде зростати... Навіть сьогодні, коли в усьому світі складна економічна ситуація, ми маємо приплив валюти в країну", - зазначив глава НБУ.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас