Міллер: Продаж газу в далеке зарубіжжя в 2011 р. зросте на 11% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Продаж газу в далеке зарубіжжя в 2011 р. зросте на 11%

Енергетика
180
За підсумками 2011 року видобуток "Газпромом" газу зросте, а продажі на ринках далекого зарубіжжя перевищать показники минулого року на 11%, повідомив голова концерну Олексій Міллер прем'єр-міністру РФ Володимиру Путіну.
"Обсяг видобутку "Газпрому" складе близько 520 млрд куб.м газу. Торік ми видобули близько 508 млрд. Обсяг продажів на ринку далекого зарубіжжя перевищить 151 млрд куб.м, і це майже на 11% більше, ніж минулого року. Постачання газу на ринки країн СНД - 48 млрд кубів", - сказав Міллер під час зустрічі з Путіним.
Голова "Газпрому" констатував, що досі ціни в РФ істотно нижчі, ніж на ринках далекого зарубіжжя. "Останнім часом ми спостерігаємо стійку тенденцію зростання цін на газ в наших традиційних країнах-покупцях в Європі. При цьому на сьогоднішній день це не робить негативної динаміки на обсяги продажів. Ціна на сьогоднішній день, середня оптова ціна в Росії, в 5 разів нижча, ніж ціна за нашими довгостроковими контрактами поставки газу на кордон європейським країнам, європейським споживачам", - зазначив Міллер.
За його словами, виручені від експорту гроші спрямовуються в першу чергу на реалізацію газотранспортних проектів, створення нових газотранспортних потужностей.
"Наступного 2012 року ми введемо в дію газопровід Бованенково-Ухта - це буде найсучасніший газопровід у світі. Це газопровід, який буде забезпечувати поставку газу з родовища Бованенково на Ямалі (воно буде введено в середині 2012 року) в єдину систему газопостачання", - сказав Міллер.
Крім того, в рамках інноваційної програми "Газпром" велику увагу, за дорученням уряду, приділяє програмі газифікації - в 2011 році на програму газифікації спрямовано понад 25 млрд рублів.
За інформацією Міллера, з 2005 року майже на 10% зріс рівень газифікації в країні, в першу чергу на селі. "Якщо в середньому по країні зараз рівень газифікації вище 63%, і він зріс десь відсотків на 9, то на селі рівень газифікації зріс майже на 11% і досяг 47% в середньому по Росії", - сказав він.
Путін доручив і "далі цей темп нарощувати", розвивати газифікацію у всіх регіонах країни.
"Ми з Дмитром Анатолійовичем (Медведєвим) зустрічалися з колегами. І одна з жінок теж ставила питання про абсолютно конкретний населений пункт - це село Віля Виксунського району Нижегородської області. Разом з губернатором подумайте, що можна зробити", - звернувся прем'єр до голови "Газпрому".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас