Ірак веде переговори зі США про незаконні пошуково-розвідувальні роботи Exxonmobil у курдському регіоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак веде переговори зі США про незаконні пошуково-розвідувальні роботи Exxonmobil у курдському регіоні

Енергетика
128
Ірак веде переговори зі США щодо угод, які одна з найбільших американських нафтових компаній Exxonmobil уклала в напівавтономному курдському регіоні Іраку без офіційного дозволу влади, передає Reuters.
За заявою заступника міністра енергетики Іраку Хуссейна аль-Шахристані, Багдад розглядає кілька варіантів реакції на це порушення. При цьому можливість накладення санкцій на американського нафтового гіганта поки не обговорюється. Остаточне рішення іракської влади буде оприлюднено після узгодження із представниками Exxon.
Exxon стала першою великою іноземною компанією, яка розпочала діяльність у північному регіоні курдів, підписавши угоду з регіональним урядом Курдистану про проведення там пошуково-розвідувальних робіт.
Влада Іраку назвала угоду незаконною і попередила, що подібне порушення законодавства може обернутися припиненням контрактів з Exxon про розробку великого родовища Західна Курна на півдні країни.
Крім того, аль-Шахристані спростував коментарі лідера Курдистану Масуда Барзані про те, що угода з Exxon була погоджена із прем'єр-міністром Іраку Нурі аль-Малікі.
Ірак співпрацює з безліччю міжнародних іноземних компаній в рамках програми щодо збільшення загального нафтовидобутку до 2017 р. до 12 млн бар. на добу (на сьогодні цей показник становить 2,95 млн бар. на добу).
За матеріалами:
Завтра
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас