Меркель сподобалась ідея національних фондів погашення боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель сподобалась ідея національних фондів погашення боргів

Казна та Політика
337
Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що пропозиція міністра фінансів країни створювати європейські державні фонди погашення боргів при перевищенні борговим навантаженням рівня 60% ВВП може зміцнити довіру до євро, сказав у п'ятницю представник уряду.
"Канцлер вітає пропозицію створити національні фонди погашення заборгованостей як вкрай цікаву", - сказав Штеффен Зайберт на прес-конференції.
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле сказав в четвер, що європейські країни повинні заснувати такі фонди, щоб підвищити довіру ринків до євро, і що він зробить відповідну пропозицію на саміті Європейського союзу 9 грудня. Зайберт сказав, що такі фонди більш наочно продемонструють ринкам, які заходи країни вживають для боротьби з кризою боргів.
"Це, без сумнівів, захід, який може бути доцільним для відновлення довіри інвесторів на ринках", - сказав Зайберт.
Пропозиція Шойбле схожа на ідею незалежних радників уряду, озвучену 9 листопада, - створити Європейський пакт погашення боргів з об'єднаними зобов'язаннями. Меркель тоді відкинула цей план, пославшись на складність забезпечення загальної участі.
Але Шойбле запропонував національні фонди, які знімають занепокоєння Німеччини з приводу спільної відповідальності європейських країн.
"Ми переконані, що загальна відповідальність за борги зараз - це неправильний сигнал. Ми вважаємо, що держави повинні скоротити борг до 60% (ВВП) самостійно, - сказав представник Міністерства фінансів Мартін Коттаус. - Фонди могли б стати символом, який говорить: так, ми зрозуміли, суверенний борг - це основна причина падіння довіри до єврозони".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас