ЄБРР має намір підтримувати рівень інвестицій в Молдові на рівні не менше 100 млн євро на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР має намір підтримувати рівень інвестицій в Молдові на рівні не менше 100 млн євро на рік

Казна та Політика
129
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий виділяти Молдавії для реалізації різних проектів не менше 100 млн євро на рік. Таку заяву зробив президент ЄБРР Томас Міров під час спільної прес-конференції в Кишиневі з прем'єр-міністром Молдови Володимиром Філатом.
Глава банку відзначив, що в останні два роки обсяг інвестицій ЄБРР в Молдові зберігався приблизно на такому ж рівні - 100 млн євро на рік. За його словами, ця допомога сприятиме розвитку інфраструктури Молдови і зближенню країни з Євросоюзом.
Міров відзначив готовність кредитної організації розширювати і поглиблювати співробітництво з Молдовою. Він зазначив, що після проекту із закупівлі більше 100 нових тролейбусів для Кишинева, який фінансувався ЄБРР, банк надає молдавській столиці 11 млн євро для капітального ремонту та модернізації головних доріг Кишинева. Міров також сказав, що банк продовжить фінансувати впровадження проектів у сфері енергетики та сільського господарства, сприяти розвитку банківської системи Молдови і відкрити для банків нові кредитні лінії на вигідних умовах для підтримки малого та середнього бізнесу. Президент ЄБРР зазначив, що банк готовий розширити свою діяльність в Молдові шляхом запуску нових проектів з розвитку інфраструктури в різних містах і селах разом з місцевою владою.
Філат на прес-конференції повідомив, що загальний портфель інвестицій ЄБРР в Молдові перевищує 1 млрд євро. Він уточнив, що за майже 20 років членства країни в банку за підтримки ЄБРР в Молдавії було впроваджено 84 проекти в різних галузях економіки на загальну суму близько 594 млн євро, а з урахуванням поточних проектів інвестиційний портфель перевищує 1 млрд євро.
Молдова приєдналася до ЄБРР 5 травня 1992 р. ЄБРР фінансував в Молдові в основному проекти в банківсько-фінансовому секторі, інфраструктурі та агропромисловому комплексі, енергетиці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас