Безробіття в США в листопаді несподівано впало до дворічного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в США в листопаді несподівано впало до дворічного мінімуму

Казна та Політика
320
Безробіття в США в листопаді несподівано знизилося до 8,6% - мінімального рівня з березня 2009 року, порівняно з 9% в жовтні, свідчать дані міністерства праці країни.
Число робочих місць в економіці країни минулого місяця збільшилося на 120 тис.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, не очікували зміни рівня безробіття і прогнозували підвищення кількості робочих місць у листопаді на 125 тис.
Згідно з переглянутими даними, зростання числа робочих місць в США в жовтні склало 100 тис., а не 80 тис., як повідомлялося раніше.
"Американський ринок праці демонструє дуже повільний прогрес, - відзначає головний економіст Pierpont Securities LLC Стівен Стенлі. - Ситуація в економіці США виглядає більш позитивною. Компанії активізують наймання співробітників, чисельність яких, однак, залишається меншою, ніж раніше".
Зростання числа робочих місць в США минулого місяця більш ніж на 50% зумовлене збільшенням кількості співробітників роздрібних компаній і тимчасових робітників.
У сфері послуг число робочих місць підскочило на 126 тис., у тому числі на 50 тис. - в секторі роздрібної торгівлі. Кількість тимчасових робочих зросла на 22,3 тис.
У виробничій сфері кількість робочих місць підвищилася лише на 2 тис., у будівельному секторі - знизилася на 12 тис.
Кількість місць у приватному секторі збільшилася в листопаді на 140 тис. після підвищення на 117 тис. місяцем раніше. Кількість держслужбовців скоротилася на 20 тис.
Середня погодинна оплата праці в США минулого місяця опустилася на 0,1% - до $23,18, середня тривалість робочого тижня залишилася на рівні 34,3 години.
Безробіття в США залишається на рівні вище 8% з лютого 2009 року - це найтриваліший період такого високого безробіття з початку збору помісячних даних в 1948 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас