Переговори Угорщини і МВФ про фіндопомогу можуть відбутися в січні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переговори Угорщини і МВФ про фіндопомогу можуть відбутися в січні

Казна та Політика
102
Переговори Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Угорщини, яка нещодавно звернулася до нього по фінансову допомогу, швидше за все, почнуться на початку січня 2012 року, передає агентство France Presse з посиланням на заяву голови економічного комітету парламенту Угорщини, члена делегації для переговорів з фондом Антала Рогана. Раніше уряд Угорщини заявляв, що сподівається розпочати переговори з МВФ у листопаді.
За словами Рогана, його участь у переговорах необхідна для надання підтримки результатам переговорів з МВФ з боку правлячої партії - Угорського громадянського союзу ("Фідес"). Він зазначив, що Угорщина не потребує додаткової допомоги й може самостійно впоратися з труднощами.
Як пише агентство, представник прем'єр-міністра Угорщини Петер Сіярто пояснив несподіване виключення зі складу делегації міністра економіки Угорщини Дьєрдя Матольчі тим, що вирішення питань зовнішньоекономічної політики входить до повноважень Міністерства національного розвитку, і його глава Тамас Феллегі братиме участь у переговорах з МВФ замість Матольчі. При цьому він підкреслив, що питання про недовіру до голови Мінекономіки не стоїть.
У середині листопада угорські ЗМІ повідомляли, що країна веде переговори з МВФ і ЄС про отримання фінансової "подушки безпеки", яка допоможе захистити Угорщину від європейської боргової кризи і сприятиме поліпшенню економічних перспектив. Повідомлялося, що Угорщина сподівається на укладення угоди з міжнародними кредиторами до початку 2012 року.
До вересня показник держборгу Угорщини зріс до 82% ВВП з 75% станом на кінець червня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас