Єврозона може зникнути через 10 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврозона може зникнути через 10 днів

Казна та Політика
1859
Німеччина може врятувати Єврозону. Це єдина країна, яка витрачала гроші відповідно до доходів. Кажуть економісти. А ось, якщо ЄС таки розпадеться, жителі усіх держав, зазнають колосальних збитків. Адже євро як валюта припинить існування.
Подолає Єврозона кризу чи зазнає краху - стане відомо найближчим часом. Найімовірніше - протягом наступних 10 днів. Такий термін відвів комісар ЄС з економіки та грошово - кредитної-політики. Втім, Оллі Рен зазначив: об’єднання ще можна врятувати. Для цього доведеться докласти максимум зусиль. Зокрема, приборкати паніку на фондових ринках та підсилити роль Єврокомісії. Як наслідок - зміцниться курс євро. До того ж, ЄС уже оголосив, що шукатиме фінансової підтримки у МВФ. Міністри домовилися скористатися коштами з Єврофонду фінансової стабільності. Про яку суму йдеться - поки невідомо.
Оллі Рен, єврокомісар з економічних та валютних питань:
"Європі залишилося останніх десять днів, щоб зберегти єврозону і збільшити фонд порятунку".
У розпад ЄС , а тим паче швидкий - вітчизняні фінансисти не вірять. А ось витягнути з прірви Єврозону спроможні німці. Вони єдині, хто весь цей час жив відповідно до своїх статків. Допомогти у вирішенні проблем Федеративну республіку нещодавно просив і міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.
Олександр Сугоняко, президент Асоціації українських банків:
"Або безпосередньо нехай німці через свій бюджет наповняють оцей фонд фінансової стабільності або за рахунок випуску євробондів , де гарантом їх обслуговування буде виступати Німеччина, або просто дозволити Європейському центральному банку друкувати євро".
Тим часом Швейцарський банк UBS підрахував, скільки втратить житель держав, які входять до Єврозони. У перший рік повернення до національних грошей збитки кожної людини працездатного віку сягнуть приблизно 10 тисяч євро. В наступні кілька років 3-4 тисячі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас