Нафта торгується різноспрямовано в очікуванні статистики зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується різноспрямовано в очікуванні статистики зі США

Енергетика
126
Світові ціни на нафту в п'ятницю демонструють різноспрямовану динаміку на тлі очікувань сильних статистичних даних щодо кількості нових робочих місць і рівня безробіття в США, свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку знизилася на 0,06 долара, або на 0,06%, - до 100,14 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 0,33 долара або на 0,30% - до 109,32 долара за барель.
Пізніше в п'ятницю бюро статистики Міністерства праці США опублікує дані з безробіття в країні за листопад поточного року. Згідно з прогнозами експертів інформаційно-аналітичного порталу DailyFx.com, рівень безробіття в звітному місяці зберігся на позначці 9%. При цьому кількість робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки збільшилася на 120 тис. після зростання на 80 тис. місяцем раніше.
Агентство Associated Press наводить думку аналітика PFGBest Філа Флінна, за словами якого учасники ринку трохи турбуються з приводу даних з безробіття.
Крім того, певний вплив на настрої інвесторів здійснила інформація про те, що індекс ділової активності в промисловому секторі економіки США (ISM Manufacturing) у листопаді збільшився на 1,9 відсоткового пункту - до 52,7% з 50,8% у жовтні, виявившись кращим від очікувань аналітиків.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас