Екс-міністр: Вступ до ЄС зробив Румунію біднішою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр: Вступ до ЄС зробив Румунію біднішою

Казна та Політика
688
Економічне становище Румунії погіршилося після вступу в 2007 році до Європейського союзу.
Про це завив екс-міністр економіки і фінансів країни Варужан Возганян в інтерв'ю, яке опублікувало румунське видання "Бізнес-24".
"Після того як ми увійшли до ЄС, ми зрозуміли, що ми не є конкурентоспроможними. Я також помітив, що набагато важче бути бідним всередині ЄС, ніж поза ним", - сказав Возганян, передає ИТАР-ТАСС.
За його словами, "голодна Румунія в ЄС повинна сидіти з іншими країнами за накритим столом, але не торкатися їжі". Колишній міністр додав, що не бачить швидкого кінця кризи в Румунії і в ЄС і прогнозує зниження інвестиційної привабливості своєї країни.
Влада Румунії минулого року прийняла план заходів з порятунку економіки, яка, за словами прем'єр-міністра Еміля Бока, "опинилася у найтяжчій за останні 60 років кризі".
Для того щоб утримати її на плаву, Румунія як одна з найбідніших в ЄС країн отримала допомогу від МВФ і ЄС. У відповідь на це уряд знизив зарплати в держсекторі на 25%, пенсії - на 15%, згорнув низку соціальних програм і скоротив сотні тисяч держслужбовців.
Проведена кабінетом політика "затягування поясів" викликала різку критику з боку профспілок, які назвали заходи уряду "соціальним геноцидом" і організували масові акції протесту.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас