Експерти: Тепла зима і спад у Європі змусять Газпром знизити ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Тепла зима і спад у Європі змусять Газпром знизити ціни

Енергетика
522
Російський Газпром буде змушений знизити ціни на газ через скорочення попиту в Європі у зв'язку з теплою погодою і економічним спадом, вважає компанія Xenon Capital Partners, що спеціалізується на інвестиціях в російський енергетичний сектор і консалтингу.
"Якщо ми побачимо реальне падіння попиту на газ в Європі, Газпром буде змушений поступитися і знизити ціни", - сказав керуючий директор компанії Гамід Гаїб.
У 2011 році надлишок газу на ринку ЄС може скласти близько 60 млрд кубометрів у порівнянні з 10 млрд кубометрів в 2010 році, за даними аналітиків і Рейтер.
Поки Газпром не погоджується на перегляд довгострокових контрактів, прив'язаних до ціни нафти, але такі великі клієнти як німецька E.On Ruhrgas і польська PGniG оскаржують ціни на російський газ в арбітражному суді. Газпром уже пішов на поступки італійській Edison SpA і грецькій DEPA.
Нещодавно, нагадаємо, стало відомо, що в першому кварталі наступного року Білорусь купуватиме російський газ за ціною 164 долари за тисячу кубометрів. Мінськ добився практично 50-відсоткового дисконту.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас