Експерт: Держава втратить 25 млрд грн від скасування ПДВ на імпорт нафти для Нафтогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Держава втратить 25 млрд грн від скасування ПДВ на імпорт нафти для Нафтогазу

Енергетика
326
На думку президента асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леоніда Косянчука, держава втратить близько 25 млрд грн від скасування ПДВ на імпорт нафти для НАК "Нафтогаз України". Про це він розповів під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.
"У такому випадку істотно скоротяться надходження до державного бюджету у вигляді акцизу та ПДВ і касовий розрив буде близько 5 млрд грн, і таким чином загальний збиток держави складе 20-25 млрд грн. Це вже побічні збитки", - сказав Л.Косянчук.
За його словами, надання преференцій і фактично прямих субсидій з держбюджету для Нафтогазу призведе до різкого падіння імпорту.
"Якщо скоротиться імпорт і буде заміщений продуктами українського виробництва, то ми будемо платити європейську ціну за африканську якість", - додав експерт.
Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пропонує в 2012 році звільнити від ПДВ всю нафту, яку буде імпортувати в Україну НАК "Нафтогаз України", а також операції з подальшої реалізації нафтопродуктів, вироблених з цієї нафти. Про це йдеться в розробленому міністерством законопроекті "Про внесення змін до Податкового кодексу".
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас